Kimerült a keret: felfüggesztik a baromfi-és sertéstartók egyik pályázatát

Kimerült a keret: felfüggesztik a baromfi-és sertéstartók egyik pályázatát

agrarszektor.hu
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott "Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése" című (VP2-4.1.1.7-20) felhívásra a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét, a kötelezettségvállalási keret kimerülése miatt, felfüggeszti az irányító hatóság 2020. július 23. 0 órától.

A beruházások, fejlesztések támogatására nem csak a versenyképesség növelésének alapvető eszközeként lehet tekinteni, hanem olyan lehetőségként, amelyek révén az állattartók képesek napjaink egyik legégetőbb problémakörére, az állategészségügyi kockázatokra észszerű válaszokat adni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A különböző járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenésének kockázata számos technológia alkalmazásával csökkenthető, ezek beszerzésére és kiépítésére - a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazatok szereplői számára - szólt VP2-4.1.1.7-20 számú felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd Ft volt, ennek kimerülése miatt már csak július 22-én éjfélig adhatóak be a kiírásnak megfelelő kérelmek, ugyanis július 23-án 0 órától a beadást felfüggesztik. További információk itt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?