2023. március 26. vasárnap Emánuel

Falánk vaddisznók gyújtottak fel egy búzatáblát: 600 négyzetméter teljesen leégett

agrarszektor.hu
Éhes vaddisznók borítottak lángba egy búzatáblát Romániában, miután átszakították a területet védő elektromos kerítést. Az elszakadt vezetékből kipattanó szikra lángra lobbantotta a mezőt, ami 600 négyzetméteren égett le.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Bihar megyei Bokorvány határában egy gazda villanypásztorral vette körül a búzaföldjét, hogy megvédje a falánk vaddisznóktól, de azok nem tudtak ellenállni az ért kalászoknak, és átszakították az elektromos kerítést - írja a 444.hu. Ezután az elszakadt vezetékből kipattanó szikra hamar lángra lobbantotta a búzamezőt, ami 600 négyzetméteren égett le.

A lángok csak azért nem terjedtek át a közeli erdőre, mert a gazda még idejében odaért a traktorára szerelt ekével, és barázdákkal állta útját a lángoknak. Így 4-5 ezer lejes kára keletkezett. A helyiek a történtek után azt szeretnék, ha a helyi hatóságok csökkentenék a környékbeli vaddisznók számát.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?