Hat éve nem történt ilyen: sokkoló áron kelt el a legjobb tonhal egy tokiói árverésen

Hat éve nem történt ilyen: sokkoló áron kelt el a legjobb tonhal egy tokiói árverésen

MTI
Hat éve először fordult elő, hogy 20 millió jennél (55 millió forint) kevesebbért kelt el egy kékúszójó tonhal az újév utáni első árverésen a tokiói Tojoszu-halpiacon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A legpompásabb példányért, egy 211 kilogrammos tonhalért mindössze 16,8 millió jent (46 millió forint) adtak szerdán, ami 220 ezer forintos kilónkénti árnak felel meg. Három éve még 979 millió forintot adtak egy tonhalért. Az aukció sztárját Omában, a szigetország egyik legjobb tonhaltermő vidékén, Honsú fősziget északi csücskénél fogták ki a tengerből.

Az újévi árverések csillagászati árai nem annyira a tonhal valós értékét tükrözik, inkább az új üzleti év indulását szolgáló marketingcélokat szolgálnak. A legdrágább tonhalat idén egy nagykereskedelmi cég vásárolta meg, hogy ezzel is segítse fellendíteni a pandémia miatt pangó piacot. Sehol másutt nem fogyasztanak olyan sok tonhalat, mint Japánban. A túlzott lehalászás azonban túlélésükben fenyegeti a tonhalpopulációkat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?