2023. szeptember 22. péntek Móric
Fontos megállapodás született: ez nagy segítség lehet a magyar baromfitartóknak

Fontos megállapodás született: ez nagy segítség lehet a magyar baromfitartóknak

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Baromfi Termék Tanács (BTT) és az Állatorvostudományi Egyetem a baromfitelepek járványvédelmi intézkedéseivel kapcsolatos stratégia kidolgozására, a baromfitelepek járványvédelmi helyzetének monitorozására és a graduális képzésben részt vevő állatorvostan-hallgatók baromfiállomány-egészségtani szakmai ismeretanyagának bővítéséért.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A magyar baromfi szektor legfontosabb szervezete az 1991-ben megalakult Baromfi Termék Tanács, amely a baromfitermékeket (tenyész- és szaporítóanyagot, vágóbaromfit, baromfihúst, tojást és az ebből készült továbbfeldolgozott áruféleségeket) termelő, feldolgozó és forgalmazó cégeket tömöríti - írja a BTT. A terméktanács tagjai közé tartoznak a baromfitenyésztést, szaporítást, keltetést, termelést és feldolgozást végző szervezetek, valamint a vágott és továbbfeldolgozott baromfi termékek kis- és nagykereskedelmi, továbbá export és import forgalmazását végző kereskedő cégek, vállalatok, szövetkezetek és ezek szakmai szövetségei.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az Állatorvostudományi Egyetemmel létrejött együttműködés operatív szakmai felelőse az Állathigiéniai, Állomány-egészségtani Tanszék és Mobilklinika. Minden stratégiai feladatot e tanszék végez az ÁTE képviseletében. A komoly gazdasági haszonállat-állomány egészségügyi szakmai múltra visszatekintő tanszék az utóbbi években komoly kapcsolatrendszert épített ki és nemzetközileg is jegyzett minőségre emelte a baromfi állomány-egészségügyi tevékenységét. Nagy tapasztalattal rendelkezik, nemcsak a specifikus állomány-egészségügyi menedzsmentet illetően, de a nem specifikus betegségmegelőzési módok, így a járványvédelem területén is. A közös munka 2022 márciusától veszi kezdetét. A közös stratégiai feladatok az alábbiak:

EZ IS ÉRDEKELHET

  • A baromfitelepek járványvédelmi intézkedéseivel kapcsolatos stratégia kidolgozása, e témakörben egyéb szakmai kérdésekben történő aktív együttműködés.
  • A BTT által kifejlesztett és tavalyi év nyarától használatba helyezett Járványvédelmi Telepauditáló Rendszer folyamatos állatorvosi szakfelügyelete, a telepellenőrzésekbe való bekapcsolódás, továbbá a rendszer fejlesztésében való aktív közreműködés.
  • A járványvédelmi auditrendszerből származó adatok feldolgozásában, kiértékelésében való részvétel.

A megállapodás részét képezi továbbá a baromfitelepek auditálásából származó adatok alapján a járványmegelőzéssel kapcsolatos szakmai anyagok és tudományos cikkek publikálása, ezen túlmenően pedig a BTT-ÁTE konvenció a szakmai munkába az egyetem a graduális állatorvos képzésében résztvevő hallgatókat oktatási céllal bevonja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?