Fontos megállapodás született: ez nagy segítség lehet a magyar baromfitartóknak

Fontos megállapodás született: ez nagy segítség lehet a magyar baromfitartóknak

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött a Baromfi Termék Tanács (BTT) és az Állatorvostudományi Egyetem a baromfitelepek járványvédelmi intézkedéseivel kapcsolatos stratégia kidolgozására, a baromfitelepek járványvédelmi helyzetének monitorozására és a graduális képzésben részt vevő állatorvostan-hallgatók baromfiállomány-egészségtani szakmai ismeretanyagának bővítéséért.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A magyar baromfi szektor legfontosabb szervezete az 1991-ben megalakult Baromfi Termék Tanács, amely a baromfitermékeket (tenyész- és szaporítóanyagot, vágóbaromfit, baromfihúst, tojást és az ebből készült továbbfeldolgozott áruféleségeket) termelő, feldolgozó és forgalmazó cégeket tömöríti - írja a BTT. A terméktanács tagjai közé tartoznak a baromfitenyésztést, szaporítást, keltetést, termelést és feldolgozást végző szervezetek, valamint a vágott és továbbfeldolgozott baromfi termékek kis- és nagykereskedelmi, továbbá export és import forgalmazását végző kereskedő cégek, vállalatok, szövetkezetek és ezek szakmai szövetségei.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az Állatorvostudományi Egyetemmel létrejött együttműködés operatív szakmai felelőse az Állathigiéniai, Állomány-egészségtani Tanszék és Mobilklinika. Minden stratégiai feladatot e tanszék végez az ÁTE képviseletében. A komoly gazdasági haszonállat-állomány egészségügyi szakmai múltra visszatekintő tanszék az utóbbi években komoly kapcsolatrendszert épített ki és nemzetközileg is jegyzett minőségre emelte a baromfi állomány-egészségügyi tevékenységét. Nagy tapasztalattal rendelkezik, nemcsak a specifikus állomány-egészségügyi menedzsmentet illetően, de a nem specifikus betegségmegelőzési módok, így a járványvédelem területén is. A közös munka 2022 márciusától veszi kezdetét. A közös stratégiai feladatok az alábbiak:

EZ IS ÉRDEKELHET

  • A baromfitelepek járványvédelmi intézkedéseivel kapcsolatos stratégia kidolgozása, e témakörben egyéb szakmai kérdésekben történő aktív együttműködés.
  • A BTT által kifejlesztett és tavalyi év nyarától használatba helyezett Járványvédelmi Telepauditáló Rendszer folyamatos állatorvosi szakfelügyelete, a telepellenőrzésekbe való bekapcsolódás, továbbá a rendszer fejlesztésében való aktív közreműködés.
  • A járványvédelmi auditrendszerből származó adatok feldolgozásában, kiértékelésében való részvétel.

A megállapodás részét képezi továbbá a baromfitelepek auditálásából származó adatok alapján a járványmegelőzéssel kapcsolatos szakmai anyagok és tudományos cikkek publikálása, ezen túlmenően pedig a BTT-ÁTE konvenció a szakmai munkába az egyetem a graduális állatorvos képzésében résztvevő hallgatókat oktatási céllal bevonja.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 15. 10:01