Döbbenetes hírek érkeztek: durva, ami a holland állattartó telepeken történik

MTI
A madárinfluenza egy rendkívül fertőző törzsének megjelenése miatt egy több mint 300 ezer állatot tartó baromfitelepet számolnak fel dél-Hollandiában - közölte a holland élelmiszerbiztosági hatóság csütörtökön. A holland hatóságok ezzel együtt már több mint 6 millió állat leölését rendelték el a vírus tavaly októberi megjelenése óta.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

2021 októbere óta összesen 6,1 millió állat leölését rendelték el Hollandiában a madárinfluenza miatt. Holland sajtóforrások szerint ez a legnagyobb kényszervágás mióta az országban egy éve megjelent a fertőzés. A vírus egyik fertőzőbb törzsét szeptember óta már 30 állattartó telepen észlelték.

A mostani esetben érintett farm három kilométeres körzetében öt, 10 kilométeres sugarában 128 csirketelep található - közölte az angol nyelvű NL Times. A területeken további vizsgálatokat kezdtek, illetve járványvédelmi és állatszállítási korlátozásokat léptettek életbe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?