2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Ez már nem játék: nem bírnak az utcákon kószáló vaddisznókkal a Balatonnál

agrarszektor.hu
A rendőrség szerint az elmúlt időszakban megszaporodtak a vadállatok a magyar tenger partján. A Veszprém megyei rendőrség már drónokkal figyelteti a vaddisznókat

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Veszprém megyei rendőrség Balatonalmádi környékén drónokat küldött fel, hogy megnézzék, mit művelnek a lakossági bejelentések szerint arra kószáló, balesetveszélyes helyzeteket is előidéző vaddisznók. Az állatokat jobbára a szabadon hagyott élelmiszerek, a zöldhulladék, a bozótos kertek vonzzák a telkek környékére, ahol el is tudnak bújni, akár családostul is - írta meg az Infostart. A drónos akcióról videó is készült.

<iframe width="640" height="426" src="https://www.youtube.com/embed/KF__mW-ytrg" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A járási önkormányzat és helyi vadásztársaságok összefogtak, hogy az állatokat - befogásuk után - semleges területre vigyék. A HírBalaton.hu értesülései szerint Almádi és Káptalanfüred környékén is számtalan vadcsapást lehet látni, több vadállat a nádasban lelhetett ott menedékre.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?