Itt az újabb áremelés: drasztikusan drágul ez a húsféle Magyarországon

agrarszektor.hu
Majdnem duplájába kerülhet a libasült Márton-napra, mint 2021-ben, hiszen míg tavaly egy kilogramm egész libáért 1600-1700 forintot kellett fizetni, addig idén már a 2700-2800 forintos árszint várható. A drágulásnak úgy tűnik még közel sincs vége, néhány hónap múlva tetőzhet ugyanis a baromfihús ára.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Óriási drágulásra lehet készülni idén baromfifronton, majdnem a duplájába kerülhet majd az egész liba Márton-napra. A felénél is többel drágult a takarmány, miközben a víziszárnyasok szinte felét elvitte a madárinfluenza, ezért is drágulnak jobban a csirkénél és a pulykánál - mondta az RTL Híradónak Szabó Ákos, a Tranzit-Food Kft. ügyvezetője. Kiemelte, néhány hónap múlva tetőzhet a baromfihús ára, mivel közben a takarmányé csökkeni kezdett. Az RTL Híradó szerint augusztusban a csirkecombot 61, a bontott csirkét 57, a szárnyat pedig 50 százalékkal adták többért a boltok, mint egy évvel korábban.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?