Itt az újabb áremelés: drasztikusan drágul ez a húsféle Magyarországon

Itt az újabb áremelés: drasztikusan drágul ez a húsféle Magyarországon

agrarszektor.hu
Majdnem duplájába kerülhet a libasült Márton-napra, mint 2021-ben, hiszen míg tavaly egy kilogramm egész libáért 1600-1700 forintot kellett fizetni, addig idén már a 2700-2800 forintos árszint várható. A drágulásnak úgy tűnik még közel sincs vége, néhány hónap múlva tetőzhet ugyanis a baromfihús ára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Óriási drágulásra lehet készülni idén baromfifronton, majdnem a duplájába kerülhet majd az egész liba Márton-napra. A felénél is többel drágult a takarmány, miközben a víziszárnyasok szinte felét elvitte a madárinfluenza, ezért is drágulnak jobban a csirkénél és a pulykánál - mondta az RTL Híradónak Szabó Ákos, a Tranzit-Food Kft. ügyvezetője. Kiemelte, néhány hónap múlva tetőzhet a baromfihús ára, mivel közben a takarmányé csökkeni kezdett. Az RTL Híradó szerint augusztusban a csirkecombot 61, a bontott csirkét 57, a szárnyat pedig 50 százalékkal adták többért a boltok, mint egy évvel korábban.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02