Őrület: itt a gömb alakú tyúkketrec, ki nem találnád, mire használnák

Őrület: itt a gömb alakú tyúkketrec, ki nem találnád, mire használnák

agrarszektor.hu
Létrehoztak egy drótketrecszerű labdát, amit arra terveztek, hogy megakadályozza a házi tyúkokat abban, hogy túlságosan szabadon garázdálkodjanak a kertben. A ketrec viszont lehetővé teszi számukra azt, hogy szabadon tudjanak mozogni.

A készítők terméküket a városi gazdák és a fenntartható kertészek számára nélkülözhetetlen tartozékként írják le. A gömb a madaraknak szabadságot és védelmet ad a ketrecükön kívüli táplálkozáshoz, miközben a tulajdonosok nagyobb kontrollt kapnak a táplálkozás ideje, helye és módja felett - írja az Index. A gazdáknak mindössze annyi a dolguk, hogy tollas barátjukat a gömbbe, becsukják rajta a "kaput" és leteszik őket egy olyan helyre, ahol a madarak táplálékot tudnak szerezni. A csirke ezután a gömböt arra mozgatja, amerre szeretné, bogarakat és magokat keresve. Amikor a táplálékszerzés ideje lejárt, könnyedén össze lehet gyűjteni azokat, majd visszavinni a helyükre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 2. 14:01