Forró égövi betegség terjed Hollandiában

Forró égövi betegség terjed Hollandiában

agrarszektor.hu
Hollandiában több száz gazdaság küzd a kéknyelv-betegség vírusának kitörésével, ami jelentős problémákat okoz az ország mezőgazdasága számára - közölte a holland kormány pénteken a Reuters szerint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

- mondta Piet Adema mezőgazdasági miniszter az ANP holland hírügynökségnek, miután 2009 óta ebben a hónapban jelentették a rendkívül fertőző állatbetegség első négy esetét.

Adema elmondta, hogy a kéknyelv-betegség jelenlegi törzse ellen még nem áll rendelkezésre vakcina.

- közölte a kormány a hónap elején.

A betegség hagyományosan a déli, mediterrán, illetve közel-keleti, valamint afrikai régiókat érintette, ám a klímaváltozással az azt terjesztő törpeszúnyog egyre északabbra vándorol – így a betegség is olyan országokban bukkan fel, ahol korábban jobbára ismeretlen volt. Hazánkban 2016-ben és 2016-ban bukkant fel a kéknyelv az ország délebbi megyéiben, jelentős károkat és piaci zavarokat okozva a kérődzők tenyésztőinek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?