Magyarország lekerült az EU feketelistájáról: ennek a döntésnek sok állattartó örülhet

agrarszektor.hu
Magyarország egész területén feloldásra kerültek a kéknyelv-betegség miatti korlátozások miután az Európai Unió elismerte hazánk kéknyelv-betegségtől való mentesítési programjának eredményét.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Nemzeti-Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a tavaly év végén az Európai Bizottság részére benyújtotta a kéknyelv-betegségtől való mentességre vonatkozó hivatalos dokumentációt, így a mentes státusz elismeréséhez szükséges kiegészítő vizsgálatok eredményei alapján 2021. február 23-ával az Európai Unió elismerte hazánk mentességét - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Azzal, hogy az EU 2021. február 23-tól kéknyelv mentes országnak ismeri el Magyarországot, hazánk megszüntetheti a betegség terjedésével és a BT vírus kimutatására szolgáló eljárásrendjét. Ez azt jelenti, hogy juhok, kecskék, szarvasmarhák és bivalyok valamelyik EU tagállamba továbbtartásra történő exportálásakor nem kell sem vírus vagy ellenanyag kimutatást végezni sem vakcinázni az állatokat, továbbá azok vektormentes elkülönítésére sincs szükség. A kéknyelv megbetegedéssel kapcsolatos részletes kereskedelmi tudnivalók a NÉBIH honlapján itt találhatóak.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?