Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Magyarországon

Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Magyarországon

agrarszektor.hu
237 centiméter hosszú, hatalmas bajuszos harcsát pergetett egy horgász a Fehérvárcsurgói Víztározóból. A hal egészen pontosan 101,1 kilogrammot nyomott a hitelesítés során.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Orbitális méretű harcsát fogtak pergetéses módszerrel a Fehérvárcsurgói Víztározóból - írja a halazin.hu. Kucsák László horgász egy verőfényes napon kezdett neki a pergetésnek a tározó sekélyebb részén, de nem jött semmi kapás a reggel folyamán. Ennek okán fordult László a mélyebb vizek felé, legfeljebb 15-20 percet töltött egy-egy részen mert azt tapasztalta korábban, hogyha kicsit is éhes a harcsa, az kiderül az első pár dobásból.

Délelőtt 11 óra körül egy 5 méter körüli vízen, a fenék közelében éhezett meg a csalira a harcsa. 1 óra 40 percig tartott a fárasztás. Nem volt könnyű dolga Lászlónak, egyedül horgászott, így nem volt, aki segítsen a harcsa partra húzásában. Végül megadta magát a halszörny. Az óriás hossza 237 centiméter, kerülete 118 centi, tömege 101,1 kilogramm volt. Miután a horgász partra emelte, elkészültek az ilyenkor szokásos fotók, megtörtént a mérlegelés, majd a gigahalat Kucsák László visszaengedte a tóba.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?