Tiltakoznak a koreai gazdák a kutyahús betiltása ellen

Tiltakoznak a koreai gazdák a kutyahús betiltása ellen

agrarszektor.hu
A kutyákat tenyésztő gazdák és a kutyahúst felszolgáló éttermek tulajdonosai a parlament előtt tüntettek, követelve, hogy a kormány és a kormányzó Néphatalmi Párt még az idén törölje a tiltás érvényesítését célzó törvénytervezetet – írja a Reuters.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A tiltakozók azt mondják, a kutyahús betiltása megtizedelné megélhetésüket, és az étkezők választási lehetőségeit is korlátozná, mivel egy olyan étel kerülne le az étlapról, amelyet a Koreai-félszigeten hagyományosan a nyári hőség ellen fogyasztottak, de amelyet ma már csak néhány idősebb ember eszik.

Ha be kell zárnom, a jelenlegi pénzügyi helyzetemben tényleg nincs válasz arra, hogy mit tehetnék

- mondta Lee Kyeong-sig, aki Szöul mellett egy farmot vezet, ahol akár 1100 kutyát is nevelnek. "Már 12 éve foglalkozom ezzel, és ez olyan hirtelen jött".

Egyre népszerűtlenebb a kutyahús

Ezúttal a kormány azt mondta, hogy a javasolt tilalom három év türelmi időt adna az iparágnak a kereskedelemből való kivonulásra, valamint a lehető legnagyobb pénzügyi támogatást nyújtaná az érintetteknek. A közvélemény támogatásával és a parlament kétpárti támogatásával a jelek szerint a tilalom hamarosan törvényerőre emelkedhet.

A mezőgazdasági minisztérium nem volt hajlandó részleteket közölni az iparág méretéről, de a Koreai Ehető Kutyák Szövetsége szerint a kormány által említetteknél jóval több gazdaság és étterem lesz érintett.

A szabad választás lehetősége?

Nam Sung-gue, aki az elmúlt 30 évben egy kutyahúsos boshintangot, azaz "helyreállító" levest árusító éttermet vezetett, azt mondta, hogy a tilalom igazságtalan, annak ellenére, hogy az üzlete gyorsan hanyatlik. Kijelentette:

Ha megpróbálják betiltani azt az ételt, amit az emberek már régóta esznek, az egy rossz fajta törvény, egy olyan törvény, amely elveszi a szabadságot, hogy megválaszthassuk, mit eszünk.

A tilalom sok ellenzője a First Lady Kim Keon Hee-t okolja, aki a kutyahúsfogyasztás hangos kritikusa, és férjével, Yoon Suk Yeol elnökkel együtt hat kutyát tart. Kim befolyásáról kérdezve az elnöki hivatal egyik tisztviselője azt mondta: "Mind az országban, mind külföldön van támogatás és konszenzus, és az ellenzéki párt részéről is".

An Byung-gil, a kormánypárt parlamenti képviselője, aki a törvényjavaslat fő támogatója, szintén azt mondta, hogy megérett az idő a változásra. Kijelentette:

Még ha valami a hagyomány része is, amit meg kell változtatni, azt meg kell változtatni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?