A számok nem hazudnak: kiderült, mennyi horgász van ma Magyarországon

A számok nem hazudnak: kiderült, mennyi horgász van ma Magyarországon

MTI
A kormány és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) együttműködésének köszönhetően az elmúlt hét évben megduplázódott a horgászok száma. Az ország legnagyobb civil szervezetének több mint 800 ezer tagja van - mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán megjelent videóban. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nyitrai Zsolt a videóban azt mondta: a horgászok érdekét szolgálja, hogy a kormány megszüntette a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken, visszaszorította az orvhalászatot, a MOHOSZ lett a legtöbb vízfelület kezelője, az új horgászokmánnyal egyszerűbb lett az ügyintézés, modern eszközökkel segíti a halőrzést és támogatásokat biztosít a horgászegyesületeknek. Hozzátette, hogy a szervezettel együtt dolgozik a kormány a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián, amelyet még 2024 első felében elfogadhatnak. Ezután - a remények szerint - fokozatosan megvalósulhatnak azok a fejlesztések, amelyek a horgászok kényelmét, a szabadidő méltó körülmények közötti eltöltését szolgálják.

EZ IS ÉRDEKELHET

A videóban Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke azt mondta, hogy az általa vezetett szervezet 2014 óta stratégiai partnere a kormánynak és az elmúlt tíz évben sok sikerük volt, például az ország legnagyobb civil szervezetévé váltak. A horgászturisztikai stratégiáról azt közölte, hogy ennek elfogadása után a horgászok jobb körülmények között horgászhatnak. Megjegyezte, hogy a jövő évben elindítanak egy applikációt, amely a horgászok mindennapjait segíti majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?