Fontos együttműködés született itthon: ez rengeteg horgászt érinthet

Fontos együttműködés született itthon: ez rengeteg horgászt érinthet

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) fontos felsővezetői egyeztetést tartott, melynek egyik kiemelt témája a jogelőd Szent István Egyetem és a MOHOSZ között 2015-ben megkötött együttműködési megállapodás tervezett megújítása, megerősítése volt. A találkozón dr. Gyuricza Csaba rektor, dr. Kriszt Balázs, a MATE Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet igazgatója, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, valamint dr. Dérer István, a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója vett részt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A felek az oktatás-képzés témakörben megvitatták a 2024 tavaszán induló, a MATE és a Debreceni Egyetem által gesztorált horgászvezető szakirányú továbbképzés feladatait, valamint tárgyaltak egy középfokú horgászati szakember képzés alapításáról és indításáról, egyben megvizsgálva az összefüggéseket a jelenlegi tógazda-tanfolyamokkal - írják közös közleményükben. Szóba került a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia végrehajtásában a MATE lehetséges részvételének és szerepének áttekintése, az agárdi székhelyű tanszék feladatkörének közösen támogatott bővítése és a MAHOP Plusz forrásainak okszerű, koordinált felhasználása.

Szintén szerepelt a témák között a MOHOSZ országos kecsege-programja, a balatoni kövezések monitorozása, a Velencei-tó vízpótlása, egy automatizált vízminőségi monitoring rendszer kialakítása, az etetőanyagok, csalik akkreditált minősítése, a „Halbarát” védjegy/logo kritériumrendszerének kimunkálása, kapcsoltan a folyamatban lévő halegészségügyi kutatások keretében probiotikum / antiobiotikum / egyéb gyógyszer célzott beviteli lehetőségei pl. bojli segítségével, valamint a korábban közösen meghatározott „standard” és „preferált” őshonos halfajok szaporítási, nevelési technológiáinak további fejlesztése. Az egyeztetés záró részében szó volt a közös érintettségű rendezvényekről, valamint a tervezett közös pályázatokról is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?