2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Állat

Bajban az állattartók - Most már mérlegelni kell

Komoly gondokat okozhat az állattenyésztőknek, hogy a felvásárlási árak már mélyen alatta vannak a leghatékonyabb termelők önköltségi szintjének is – áll a K&H közleményében. A pénzintézet szerint az állattartóknak át kell gondolniuk, mekkora állományt tartanak fenn.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A mezőgazdasági termékek árának csökkenése januárban is folytatódott, összességében 7,2 %-kal mérséklődtek az árak – utalt közleményében a KSH gyorstájékoztatójára Tresó István, a K&H agrárüzletág fejlesztési főosztályának vezetője. A növényi termékeknél az év első hónapjában 7,4 %-os árcsökkenés történt, azonban a növekvő trend miatt ez várhatóan nem okoz problémát a termelők számára. Mivel hamarosan megkezdődnek a tavaszi mezőgazdasági munkák, ezért az idei év terméseredményei szempontjából meghatározó lesz, hogy a következő hetekben a még mindig jelentős mennyiségű belvíz miatt a talajállapot, illetve a vetések minősége hogyan alakul.

Az állati termékeknél januárban is maradt a tavaly jellemző csökkenő trend, és újabb 6,9 %-kal fogyatkozott az élő állatok és állati termékek ára. Tresó István szerint ez az ágazat számára most már komoly problémát jelenthet, mivel a tartósan alacsony piaci árak alatta vannak a leghatékonyabb gazdaságok önköltségi szintjének is. Ha a következő hónapokban nem fordul a trend, komoly gondok lehetnek, és főleg a sertéstenyésztőknek kell nagyon átgondolniuk, milyen állománnyal kezdik az új tenyésztési ciklust - vélte a bank közleménye szerint Tresó István.

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu