Elárulta a szakember: erre van most a legnagyobb szüksége a hazai horgászoknak

Elárulta a szakember: erre van most a legnagyobb szüksége a hazai horgászoknak

agrarszektor.hu
A horgászturizmus fejlesztése, a magyarországi halfogyasztás bővítése, az ágazat több mint kétezer munkahelyének megőrzése és fejlesztése: ezeket nevezte a legfontosabb feladatoknak Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke. A szakember szerint a horgászturizmus lehet az ágazat fejlődésének egyik kitörési pontja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A koronavírus-járvány ideje alatt ugrásszerűen megnőtt a horgászok létszáma Magyarországon. Remélem, ebben az évben meg tudjuk tartani a közel 700 ezer horgászt - mondta az InfoRádiónak Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke. A szakember korábban elmondta, hogy 2010 óta csaknem megháromszorozódott, 280 ezerről 770 ezerre nőtt a regisztrált horgászok száma Magyarországon. Közülük mintegy 600 ezer horgász vált ki minden évben állami jegyet és valamilyen területi jegyet, amint arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szűcs Lajos szerint a horgászturizmus lehet fejlődésük egyik kitörési pontja. Ahogy fogalmazott, nagyon jól tudják, hogy a sok turisztikai attrakció, hely, lehetőség egy viszonylag szűk időablakba zsúfolódik össze, ők azonban úgy látják, hogy a horgászok, ha nem is egész évben, de az év nagyon hosszú szakaszában folytathatják a tevékenységüket.

Ha olyan turisztikai helyzeteket tudunk teremteni, olyan megállapodásokat tudunk kötni, hogy akár egy wellnesshétvégébe ágyazva is lehet ilyen szolgáltatásokat nyújtani, akkor ezt a szezont is ki lehet tolni, jobb helyzetbe hozva a szálláshelyeket, éttermeket

- mutatott rá Szűcs Lajos.

A Mohosz elnöke kitért arra is, hogy ma 7 kilogramm az egy főre eső halfogyasztás Magyarországon a korábbi 4-gyel szemben. A szakember megjegyezte, hogy az európai átlagban, amelyet felhajt a tengeri halak fogyasztása, 20-25 kilogramm között van ez a szám. Ez megint csak komoly irány: a magyar tógazdasági rendszerben termelt hal minősége kiváló és nagyon jó élvezeti értékkel is bír, ezért a következő években nagyon sokat kell tenni azért, hogy a vízhiányos területeken, mint például a Dunántúlon, az előállt helyzeteket megoldják - ecsetelte Szűcs Lajos, aki szerint számos tógazdaság vár felújításra.

Szólt arról is, hogy a kormány jogszabályalkotásban a Mohosz partnere volt, a szövetség megkapta a halgazdálkodás jogát természetes vizeken, jelenleg 37 nevesített közfeladatot lát el. A kormány és a Mohosz közötti stratégiai megállapodást pedig márciusban megújítják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?