2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Állat

Elharapódzott a helyzet Büssüben: többen agár-bull keverékekkel próbálnak vadászni

Kutya, ember és vérnyomokat talált a múlt héten a Kerekesmenti Vadásztársaság hivatásos vadásza Büssü határában. A nyomok Büssü község egyik félreeső utcájába vezettek, ahol megtalálták a húst, a bőrt és a csontokat, valamint egy, vélhetően vaddisznó által megsebesített kutyát is. A kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, a vadásztársaság pedig megtette a büntetőfeljelentést.
 
 

Kemenszky Péter, a vadásztársaság elnöke a portálnak elmondta: Büssü környéke az orvvadászat és a közbiztonság szempontjából is vörös zóna Somogy megyében, ahol a kutyás vadorzás rendszerszintű - írja a sonline.hu-ra hivatkozva a 24.hu. Bár mindeddig több esetben értek tetten illetéktelen személyeket orvvadászaton, az elkövetők ismertek, súlyosan és többszörösen visszaesők, az igazságszolgáltatás soha nem tudott még mit kezdeni az egyértelmű helyzettel. Reméli, az időben felderített eset ezúttal büntetőjogi következményeket is vonz majd maga után.

Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke pedig arról beszélt, hogy balkáni állapotok uralkodnak Büssüben. Hozzátette, már nem csak agarakkal, hanem bull- és agárkeverékekkel próbálnak vadászni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu