2021. június 19. szombat Gyárfás

Hírek - Állat

Elkaszált két őzgidát, a bíróság számon kéri a gazdát

Egy frissen vágott kaszálón két elpusztult őzgidát talált egy járókelő. A föld tulajdonosát bíróságra citálták, ahol alaposan meg is büntették.
 
 

Az eset még a májusi kaszálás idején történt Bajorországban, a  bíróság most tárgyalta a felelősnek tartott termelő ügyét. Egy 35 éves fiatal gazdáról van szó, aki kaszálás közben figyelmetlen lehetett. Tudni érdemes, hogy az őzgida veszély esetén nem menekül, hanem mozdulatlanul lapulva marad. A gazdának valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy ott vannak az állatok. Most pénzbírsággal kell szembe néznie.


A bíró 2400 eurós (800 ezer forintos) büntetést szabott ki a gazdálkodóra az állatvédelmi törvény megsértése miatt, mivel két gerinces állat életét észszerű ok nélkül oltotta ki. A bíró szerint a gazda keveset tett azért, hogy az őzgidákat megmentse. Először is nem szólt róla a vadásztársaságnak, hogy kaszálás kezdődik a földjein. Másodszor nem nézte át kaszlás előtt a terepet. A gazda mentségére hozták fel, hogy a vadásztársaság szerint a termelő előélete a vad védelme szempontjából tiszta, mint a hó. Az ítélet hatására a helyi gazdák vásárolni kezdték az elektromos vadriasztókat, több mint egy tucatnyi megrendelést kellett teljesítenie a gyártónak.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu