2021. szeptember 29. szerda Mihály

Hírek - Állat

Elképesztő: sosem látott halat fogott a szerencsés horgász egy bányatóban

Egy nagyon ritka, rendkívül különleges, fekete ponty akadt horogra a Majosliget Pihenő és Horgászparkban a Pontybarátok Feeder Team versenyén. A gyönyörű zsákmányt method technikával sikerült horogra csábítani a Majosliget Páros Kupán.
 
 

Váratlan zsákmány akadt a horgára Gréczi Zoltánnak Délegyházán, ahol versenyt rendeztek egy olyan bányatavon, amelyet fél éve látogathatnak horgászok és előtte húsz évig volt „parlagon”. A majosligeti versenyen a horgász Orova Csabával alkotott egy csapatot Blue Carp team néven. A horgásznak 70 méter távolságból sikerült megakasztania az első zsákmányát a Pontybarátok versenyén, majd a szákolás pillanatában érte a meglepetés a fekete, pikkely nélküli ponty láttán – írta meg a Pecaverzum.

A szerencsés horgász rögtön értesítette a verseny egyik szervezőjét, Kőszegi Balázst, hogy jelezze a kupa fotósának, Kőszegi Diána Vandának, hogy egy nem mindennapi példányt kaphat lencsevégre. Az egyedi színben pompázó ponty szerencsét is hozott a Blue Carp teamnek, mert a versenyt szektor 3. helyezéssel zárták, így a különleges fogás emléke mellett serleggel is megkoronázták ezt a napot.

A fekete pontyról a Pecaverzum kikérte a Magyar Haltani Társaság (MHT) véleményét is. Harka Ákos, a társaság elnöke elmondta, részletes elemzést készítenek majd, de előzetesen annyit közölt, hogy ez a pontynak egy melanisztikus változata.

Melanin túltermelődése van. A melanin egy sötét színű festékanyag, pigment, ez okozza a hal színét. Más fajokból már láttam ilyen színű halat, pontyból még nem

– nyilatkozta Harka Ákos.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu