2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Állat

Elrettennek a nők a húsoktól, ha fiatal állatok fotóit látják

Kevésbé találják étvágygerjesztőnek az emberek a húsokat, ha fiatal állatok fényképeivel együtt láthatják azokat. Nőket és férfiakat vizsgáltak egy kutatás részeként, és egyértelműen megállapították, hogy ez a hatás a nőknél sokkal erőteljesebben érzékelhető, mint a férfiaknál.
 
 

Az állatvédő csoportok gyakran használják bárányok és borjak fényképeit kampányaikban, eddig azonban kevés bizonyíték volt arra, hogy ezeknek bármilyen hatásuk lett volna a megcélzott társadalmi rétegekre  - írja a www.sciencedaily.com. Brit kutatók azt vizsgálták a közelmúltban, milyen hatással van a nőkre és a férfiakra, ha képeket vetítenek nekik borjakról, malacokról és bárányokról. A kutatók arra voltak kíváncsiak, befolyásolják-e a fiatal állatok fotói a húsok iránti vágyat.

A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy mind a férfiak, mind pedig a nők sebezhetőnek találták a bemutatott fiatal állatokat. Érdekes azonban, hogy a velük szemben támasztott pozitív érzések teljesen eltérő módon hatottak a két nemre, mivel a férfiak hús iránti vágya csak minimálisan csökkent, míg a nők számára a fényképek visszafogó erőként hatottak a húsfogyasztásban. 

Az eredmények azt tükrözik, hogy a nők sokkal jobban szimpatizálnak a fiatal állatokkal, míg a férfiak elsősorban fehérjeforrásként tekintenek a húsokra. Hasonló eredményre jutottak akkor is, amikor a vizsgálatban résztvevőknek egyszerre mutatták elkésztett húsok képeit és a haszonállatok fotóit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!