Már ez sem elég, hogy megfékezzük a bajt: a vesztébe rohan a világ?
Sem a faültetés, sem pedig a természetes élőhelyek helyreállítása nem elég a klímaváltozás megfékezéséhez.
Sem a faültetés, sem pedig a természetes élőhelyek helyreállítása nem elég a klímaváltozás megfékezéséhez.
Egy friss kutatás szerint a marhahús fogyasztása kedvezőbb hatással lehet a bélrendszerre, mint eddig hittük.
Riasztó összefüggéseket találtak az ultrafeldolgozott élelmiszerek és cukrozott italok fogyasztása, valamint súlyos betegségek kockázata között.
Az adatok alapján elmondható, hogy egyre népszerűbbek az agrár felsőoktatási szakok.
Az elmúlt években világszerte nőtt a kereslet a funkcionális élelmiszerek iránt, de vajon valóban azt nyújtják, amit a csomagolás ígér?
A száj- és körömfájás miatt leölt állatok talajvízre gyakorolt hatását vizsgálták szakértők.
Egy új tanulmány szerint a túlhalászat miatt a tőkehalak átlagos mérete a felére csökkent az 1990-es évek óta.
Sikeresen termesztettek holdpor-szimulánsban mustárnövényt a kutatók, ráadásul ezek a növények magokat is teremtek.
Az éghajlatváltozás 195 országban és területen legalább kétszeresére növelte az extrém hőségnapok számát.
A dengue és a chikungunya láz hamarosan állandó betegséggé válhat Európában a globális felmelegedés miatt.
Átfogó tanulmányt készíttet az Európai Bizottság a mezőgazdaság éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásáról.
A legfrissebb kutatás szerint a gyakori állatfajok sincsenek biztonságban a klímaváltozástól.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Az ELTE etológusainak új agyi képalkotó vizsgálata alapján elkészült a kutyaagy szaglási kapcsolathálózatának térképe.
Ha a hőmérsékletek nem térnek vissza a normális szintekre, azt jelentheti, hogy alábecsülték az éghajlat érzékenységét.
A kacsák és libák rokona lehetett az őslény, amelynek koponyáját az Antarktiszon fedezték fel.
Az elmúlt évtizedben drámai mértékben nőtt meg a patkányok száma egyes városokban.
Új kutatások rávilágítottak arra, hogy bizony egészségügyi kockázatokkal járhat a húsfeldolgozó üzemekben dolgozni.
A cukros italok fogyasztása évente több millió új cukorbetegséget és szívbetegséget okoz világszerte.
Nem csak a fenyő örökzöld, hanem a vita is, hogy a műfenyő vagy az igazi fa a jobb választás.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
A tavalyi évhez képest beindulni látszik a magyar mezőgéppiac, de még sehol sem vagyunk a 2023-as számoktól.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.