Olyan dolog történik rengeteg erdőben, ami nagyon veszélyes lehet
Egy tanulmány szerint az ausztráliai őserdők már több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint amennyit elnyelnek.
Egy tanulmány szerint az ausztráliai őserdők már több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint amennyit elnyelnek.
A felmelegedő Antarktisz tengerfenekén egyre több helyen szivárog metán, ami veszélyes következményekkel járhat a globális klímaváltozásra nézve.
Egy új kutatás szerint a mezőgazdasági hulladékból előállított biogáz gyártása során keletkező melléktermék értékes talajjavító lehet.
A chilei Andres Bello Egyetem tudósai a Cistanthe longiscapa nevű, helyi nevén "pata de guanaco" virágot vizsgálják.
Megerősítette több évtizedes együttműködését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a Pécsi Tudományegyetemmel.
Sem a faültetés, sem pedig a természetes élőhelyek helyreállítása nem elég a klímaváltozás megfékezéséhez.
Egy friss kutatás szerint a marhahús fogyasztása kedvezőbb hatással lehet a bélrendszerre, mint eddig hittük.
Riasztó összefüggéseket találtak az ultrafeldolgozott élelmiszerek és cukrozott italok fogyasztása, valamint súlyos betegségek kockázata között.
Az adatok alapján elmondható, hogy egyre népszerűbbek az agrár felsőoktatási szakok.
Az elmúlt években világszerte nőtt a kereslet a funkcionális élelmiszerek iránt, de vajon valóban azt nyújtják, amit a csomagolás ígér?
A száj- és körömfájás miatt leölt állatok talajvízre gyakorolt hatását vizsgálták szakértők.
Egy új tanulmány szerint a túlhalászat miatt a tőkehalak átlagos mérete a felére csökkent az 1990-es évek óta.
Sikeresen termesztettek holdpor-szimulánsban mustárnövényt a kutatók, ráadásul ezek a növények magokat is teremtek.
Az éghajlatváltozás 195 országban és területen legalább kétszeresére növelte az extrém hőségnapok számát.
A dengue és a chikungunya láz hamarosan állandó betegséggé válhat Európában a globális felmelegedés miatt.
Átfogó tanulmányt készíttet az Európai Bizottság a mezőgazdaság éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásáról.
A legfrissebb kutatás szerint a gyakori állatfajok sincsenek biztonságban a klímaváltozástól.
Egy új nemzetközi tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása jelentősen növeli a korai halálozás kockázatát.
Az ELTE etológusainak új agyi képalkotó vizsgálata alapján elkészült a kutyaagy szaglási kapcsolathálózatának térképe.
Ha a hőmérsékletek nem térnek vissza a normális szintekre, azt jelentheti, hogy alábecsülték az éghajlat érzékenységét.

Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.