2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Állat

Fazekas: a láncok tartják alacsonyan a magyar tejárat

Azért nyomottak a magyarországi tejárak, mert a kereskedők alacsonyan tartják azokat – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az agrártárca támogatja a termelőket a méltányos árak elérésében.
 
 

A növénytermesztés mellett a tejpiacon jelentik a legnagyobb problémát az alacsony felvásárlási árak – állapította meg a minisztérium közleménye szerint Fazekas Sándor. Hozzátette: „habár a tejfelvásárlási árak növekedése uniós szinten megkezdődött, Magyarországon e területen még lemaradás tapasztalható, az egyes kereskedelmi, kiskereskedelmi láncok által alacsonyan tartott árak okkal nyomasztják a tejtermelőket és a tejfeldolgozókat”.

Fazekas Sándor szerint a magyar tejtermelők szervezettségének, valamint a hazai tejtermékek itthoni részarányának növelése, ezáltal az import szükségletek mérséklése az ágazatban komoly segítséget jelenthet. A közelmúltban az Európai Unió különböző országaiban is egymást követték tejgyben a tüntetések, demonstrációk és az uniós egyeztetések is, így a méltányos ár elérése a tejágazatban is olyan közös küzdelem, amiben az agrártárca is támogatja a területen dolgozókat.. Magyarország az unión belül talán a legnagyobb mértékben támogatja a jószágtartást, a tehéntartást és ezáltal a tejágazatot – fogalmazott a miniszter.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu