Így figyelhetjük meg minden pillatanatban az állatokat (videó)

agrarszektor.hu
Intelligens szarvasmarha-füljelzővel rukkolt elő egy ausztrál startup. Az eszközzel a gazdák nyomon tudják követni az állatok mozgását és tájékozódhatnak az egészségügyi állapotukról is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy ausztrál start-up olyan intelligens szarvasmarha füljelző berendezést fejlesztett ki, amelyet GPS-szel láttak el. Az eszköz használatával a gazdák láthatják az állatok pontos tartózkodási helyét, nyomon tudják követni a mozgásukat és információkat kaphatnak a szarvasmarhák egészségügyi állapotáról is. Emellett értesítéseket kaphatnak arról is, ha az állat állapotában vagy egészségében változás történik, így például ha vajúdásra utaló jeleket észlel az eszköz.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz az egyre több gazdaságban hódító precíziós gazdálkodás, szó lesz az előnyeiről és buktatóiról egyaránt, de a kerekasztal-beszélgetés résztvevői azt is megvitatják majd, mi alapján érdemes dönteni a precíziós eszközök bevezetésekor? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A címkék tablet, mobiltelefon vagy számítógép segítségével működtethetők. Mivel a GPS az állatok nyomonkövetésére szolgáló rendszer, ezért mindegyik állatnak egyedi azonosító kóddal kell rendelkeznie. Így távolról azonosíthatók az egyes egyedek, csökkenhet az ellopott állatok száma, és az állatok mozgásának nyomon követése lehetővé teszi a gazdálkodók számára a különböző viselkedési minták megfigyelését is.

Az intelligens berendezés észleli azt is, ha egy állat kitör a körbekerített legelőrészről, és üzenetet küld a termelő mobiltelefonjára. Az eszköz precízebb nyomon követhetőséget tehet lehetővé, és az állatok származása is egyszerűbben azonosíthatóvá válhat.

Az okoseszközről az alábbi videó készült:

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31