Kínában nem viccelnek: disznóknak fejlesztenek arc- és hangfelismerőt

agrarszektor.hu
Arc- és hangfelismerő rendszer, robot segítők, kamerák, szenzorok, blockchain adatkezelés. Kína ezekkel az új technológiákkal fogja felvenni a küzdelmet a mocskos, büdös sertéstelepek sztereotípiája ellen, és átalakítani a sertésiparát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Jingqishen Organic Agriculture Co. Jilin tartománybéli sertéstelepén egy speciális, fejmagasság felett rögzített 3D-s kamera fogja egyetlen gyors felméréssel megállapítani, hány sertés tartózkodik a karámban. Az új, sertésekre szabott "arcfelismerő" technológiának köszönhetően az etetésért felelős robot képest lesz minden egyes sertést precízen azonosítani, amellyel megvalósíthatóvá válnak az egyes egyedekre szabott etetési tervek.

Sun Yanchun, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalatuk együttműködött a JD Digits csapatával, hogy a sertéstelepüket egy intelligens tenyésztő rendszerré alakítsák, amely úgy működik, mint egy éjjel-nappali állatorvosi ügyelet. A hangfelismerésért felelős szenzorok rögzítik és elemzik a malacok minden röffenését, amely az egyéb begyűjtött adatokkal (mint például a testhőmérséklet vagy a táplálékfelvétel) együtt nézve előre jelezheti a disznó esetleges megbetegedését, és így a tenyésztők időben cselekedhetnek.

A kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián több előadás is foglalkozik az állattartással és az ágazatban alkalmazható innovációkkal. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Sun Yanchun elmondása szerint a cég telepein több mint 200 disznóólat szereltek fel az új intelligens rendszerrel, amelyek összességében 200 ezer sertést fognak nevelni évente, de a következő három évben el szeretnék érni az egymilliós termelést is. A statisztikák azt mutatják, hogy a fejlesztésnek köszönhetően csökkentek a kiadások, és a cég évi 18 millió jüan (2,56 millió dollár vagy körülbelül 777 millió forint) extra megtakarítással számolhat.

A precíz táplálási rendszernek köszönhetően mintegy 10%-kal kevesebb tápot kellett használniuk, csökkent a munkabérköltség és a járványszerű megbetegedések által okozott károk is jelentősen mérséklődtek. Emellett javult a sertéshús minősége, ugyanis sokkal kiegyensúlyozottabbá vált a tápanyagbevitel, és kevesebb gyógyszerre volt szüksége a disznóknak életük során.

A kínai Mezőgazdasági Információs Kutatóintézet nemrég kiadott jelentése szerint a mesterséges intelligenciához és a blockchain adatkezeléshez hasonló, új technológiákban megvan a lehetőség, hogy gyökerestül átalakítsák Kína sertésiparát.

A disznók egyedi azonosíthatóságának kialakítása az első lépés a telep precíziós irányítása felé. Minden sertésnek van egy azonosítója, amelyhez hozzárendelődik az egyed fajtája, súlya, a takarmányozási és ivarzási adatai. Az ól hőmérséklete, páratartalma és világítása valós időben is módosítható lesz, és a rendszer a mért adatok alapján felállít egy növekedési görbét minden egyes malacra leképezve, amely fontos segítséget jelenthet a precíziós tartás során.

Az ólakba telepített kameráknak, szenzoroknak és az IoT készülékeknek köszönhetően az ideális állapotoktól való bármiféle eltérés azonnal észlelhető lesz, és azonnal módosítani lehet a paramétereken, hogy ne történjen baj.

Ahogy az organikus és prémium minőségű ételek iránti igény egyre erősödik, a farmerek csak jól járhatnak vele, ha a sertés útja az óltól az asztalig pontosan dokumentált és visszakövethető.

A cikk eredeti nyelven a Shanghai Daily oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?