2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Hírek - Állat

Különös kegyetlenség: nyíllal lőttek orrba egy borjút

Nyílpuskával találtak orrba egy öthónapos borjút Zala megyében. Legvalószínűbb, hogy szórakozásból lőttek rá, emiatt a rendőrség nyomozást is indított. Eközben a parlamentben egy „állatrendőrség” létrehozása is felvetődött.
 
 

A Zala megyei Rádiháza és Tófej közötti legelőn találtak rá arra az állatra, amelynek orrába nyílpuskából kilőtt, hárompengés nyíl fúródott – írja a borsonline.hu. Az állatorvos bízik a teljes felépülésben, de a rendőrség nyomozást indított, mert a legvalószínűbb, hogy kedvtelésből lőttek az állatra és okoztak neki komoly szenvedést.

A parlament a jobbikos Egyed Zsolt az állatok október 4-i világnapja kapcsán vetette fel, hogy szükség lenne egy „állatrendőrség” létrehozására Magyarországon. Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára fontosnak tartotta az állatvédelmi kérdéseket, és a a különböző állami, önkormányzati és civil szervezeteket is partnereknek nevezte. Ugyanakkor az MTI szerint úgy vélte, hogy az állatokat érő sérelem sokszor nem bántalmazás, hanem a nem megfelelő gondoskodás következménye.

Fotó: Facebook/Török Tamás, borsonline.hu

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu