2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Állat

Lázárnak megmutatják, melyik az ország 50 legszebb tehene

Ötven tehénnel demonstrálnak a jövő hétfőn a tejtermelők a budapesti Kossuth téren, ahol petíciót kívánnak átadni a Lázár János vezette Miniszterelnökségnek. Az állattartók azért tüntetnek újra, mert szerintük nem születtek meg a tejválság enyhítéséhez szükséges kormányzati intézkedések, a tejfelvásárlási árak pedig tovább esnek.
 
 

Magyarország "ötven legszebb tehenét" hozzák Budapestre május 23-án a tejtermelők, hogy tiltakozzanak a hosszú ideje tartó tejválság miatt - fogalmaz a szervezők felhívása. Terveik szerint a jövő hétfőn körülbelül 500 állattartó demonstrál majd a fővárosban.

A gazdálkodók a parlament és a Kossuth tér érintésével – ahol a Földművelésügyi Minisztérium épülete is található – a Miniszterelnökség elé vonulnak. A demonstráció alatt tejosztogatást terveznek, illetve petíciót kívánnak átadni a Lázár János vezette Miniszterelnökség képviselőjének.

A tejtermelők a tiltakozás okaként azt jelölik meg, hogy elmaradtak a tejválság enyhítéséhez szükséges kormányzati intézkedések, illetve a kilátásba helyezett tejágazati áfacsökkentés a vártnál jóval szűkebb termékkörre terjedne ki. Az állattartók úgy érzékelik, hogy a hatóságok sem ellenőrzik megfelelően a tejpiacot, ezért a tejfelvásárlási árak az utóbbi időszakban tovább estek, és elérték a kilogrammonkénti 65 forintot.

Mint ismert, a tejtermelők az elmúlt hónapokban több demonstrációt is szerveztek a tejárak zuhanása miatt. Tüntettek tejpiaci nagykereskedők, illetve a Tesco telephelye előtt is, és egyszer már Budapesten is tartottak tehénfelvonulásos tiltakozást.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu