Szorosabb lett az összefogás a belga tejiparban

agrarszektor.hu
A kis Belgium kétszer több tejet állat elő, mint Magyarország, és ennek 60 százalékát exportálja. Most a hatékonyabb koordináció érdekében ők is szakmaközi szervezetet alapítottak.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Három nagy belga termelői csoport, a Boerenbond (BB), az Algemeen Boerensyndicaat (ABS) és a Fédération Wallonne de l'Agriculture (FWA), valamint a belga tejipari szövetség (BCZ) megalapították a MilkBE szakmaközi szervezetet. A cél: közös válaszok találása az ágazati problémákra. Központi kérdésként jelölték meg a fenntartható gazdálkodást, a tejminőséget és a méltányos tejárat. A szövetkezet vezetője Dirk Van De Keere.

Belgiumban a BB adatrai szerint 7 ezer tejtermelő gazdaság üzemel, ezek éves szinten 4 milliárd kilogrammnyi tejet állítanak elő. 2017-ben a belga tejipar 5,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított, ennek 60 százaléka (3,3 milliárd euró) az exportból származott.

Hogy jobban el tudjuk helyezni a belga (és a magyar) tejtermelést Európa térképén, lássuk a legnagyobbak eredményeit:

Forrás: KSH
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?