2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Állat

Négyszázmilliót fizet a NAK a sertéstartóknak

Nem kamarai tagdíjakból rendezik a Pápai Húsnál bennragadt termelői követeléseket.
 
 

Négyszázmillió forintot ad a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK), hogy egyenlítse ki a csődeljárás alatt álló Pápai Hús 1913 Kft.-nél bennragadt sertéstermelői követeléseket. Így az összeget költségvetési forrásokból és nem saját tagdíjaiból fizeti ki a NAK.

A Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus végén jelentette be, hogy saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús 1913 Kft. azon kistermelő élőállat-beszállítóit, akiknek a korábbi követeléseit nem teljesítették, valamint a de minimis támogatás révén a tárca a nagyobb beszállítók kifizetését is kilátásba helyezte.

A VM a közelmúltban egy rendeletben jelölte ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát, mint eljáró szervezetet, a kifizetések második ütemének a lebonyolítására. Az intézkedéshez a tárca biztosítja a NAK számára a szükséges forrásokat, tehát a teljes összeg kifizetése állami költségvetésből történik és nem a kamarai tagdíjakból.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a napokban írja alá a megállapodást a 400 millió forintos keretösszegről, amelyet csak a Pápai Húsnak korábban beszállító sertéstartók kifizetésére használhat fel a NAK.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu