Most kiderül: így látják a magyar termelők a gazdaságukat

agrarszektor.hu
Néhány év kihagyást követően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újra részt vesz a Copa-Cogeca által lefolytatott termelői elégedettségi felmérésében. A vizsgálatban résztvevő tagszervezeteknek évente kétszer kell megkérdezniük a termelőket, hogy miként értékelik gazdaságuk helyzetét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az európai gazdálkodók és szövetkezetek érdekképviseleti szervezete, a Copa-Cogeca arra törekszik, hogy minél több tagállamtól gyűjtsön visszajelzést a termelők elégedettségét illetően - írja a kamara. A szervezet ezért külön üdvözölte, hogy 2019 tavaszán Magyarország újra csatlakozott a felméréshez.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A felmérés elkészítéséhez április folyamán a NAK 150 tagját kereste meg. Mivel a vizsgálat során biztosítani kell a reprezentatív mintavételt, a kamara a kiválasztott minta ágazati összetételét a KSH mezőgazdasági kibocsátási adatai alapján, az üzemméret-nagyság szerinti összetételét pedig a tagi árbevételi sávok szerint határozta meg.

A beérkezett adatokat összegző jelentést 2019 júliusában hozták nyilvánosságra. Az első felmérés szerint Magyarország tekintetében a 2016-os adatokhoz képest a gazdálkodók saját megítélése szerint összességében javult a helyzetük. A vizsgálat folytatására várhatóan 2019 októberében kerül sor, amikor a NAK a mintában szereplő tagokat a tavaszi felmérés során feltett kérdésekkel újra meg fogja keresni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 12. 09:03