Meg vannak számlálva a légi permetezés percei? Az unió tiltaná, Magyarország küzd érte

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetségének (MERÉSZ) elnöke. Az egyezség célja a légi növényvédelem magyarországi fenntartása és fejlesztése, a két szervezet pedig kölcsönös támogatásáról biztosította egymást.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Magyarországon 66 éve vesznek részt a növényvédelmi munkálatokban a merevszárnyú repülőgépek, és a helikopteres permetezéseknek is több mint 35 éves múltja van - írja a kamara. Ennek azonban lehet, hogy hamarosan vége lesz, az Európai Unió ugyanis környezetvédelmi szempontokra hivatkozva évek óta a repülőgépes növényvédelem megszüntetésére törekszik.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A NAK és a MERÉSZ együttműködési megállapodást írt alá a légi növényvédelem magyarországi fenntartása és fejlesztése érdekében. A két szervezet szerint a magyar mezőgazdaság szerkezete és az ország domborzati és időjárási viszonyai, valamint az időről időre jelentkező rendkívüli növény-egészségügyi helyzet miatt elengedhetetlen a légi növényvédelmi rendszer megléte.

A most aláírt együttműködési megállapodásban a NAK vállalta, hogy információval, és az innovációs és technológiafejlesztési programokban való részvétellel támogatja a MERÉSZ-t, a két szervezet pedig kölcsönösen részt fog venni egymás szakmai programjain. Győrffy Balázs, a NAK elnöke beszélt arról is, hogy Magyarországon a légi növényvédelemnek szigorú, megfelelően szabályozott keretei vannak, ezért szerinte az eljárás a továbbiakban is a termelők rendelkezésére állhat majd.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?