A módosítás lehetővé teszi az I. kategóriába sorolt kistermelő számára a saját gazdaságában nevelt, általa a rendelet értelmében levágatható legfeljebb heti 6 db sertés, évi 72 db sertés teljes mennyiségének hústermékké történő feldolgozását. Ezzel együtt a hústermékek mennyiségének megemelésére figyelemmel az I. kategóriába sorolt kistermelőnek további, kiegészítő higiéniai követelményeket is be kell tartania a heti 100 kg, illetve évi 3 tonnánál nagyobb mennyiségű hústermék előállítása esetén, biztosítva ezáltal az élelmiszer-biztonsági követelményeknek való megfelelést - írja a NAK.
A II. kategóriába tartozó kistermelő számára előírt képesítés megszerzésére vonatkozó határidő is módosult, így 1 évük lesz ennek teljesítésére, ha e tevékenységét 2025. augusztus 31-ig bejelenti a járási hivatalnak. A módosítások május 11-én lépnek hatályba.