2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Állat

Támogatás nélkül a húsmarha-tenyésztők zöme tönkremenne

Mintegy háromszáz kiállítót várnak az augusztus 17. és 20. között megrendezésre kerülő 26. debreceni Farmer Expóra. A szarvasmarha-tenyésztési konferencián és a sertésfórumon az ágazat problémáinak kibeszélésére is mód nyílik majd.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Tizenhétezer négyzetméteren mintegy háromszáz kiállító szerepel az idei debreceni Farmer Expón, ahol a kiállítások mellett számos szakmai rendezvényt, egyebek között szarvasmarha-, sertés-, juh- és nyúltenyésztési konferenciát, illetve tenyészállat-bemutatókat is tartanak - mondta Vaszkó László vásárigazgató. Az expónak ezúttal is a Debreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusa ad majd helyet.

Egyebek mellett a világhírű amerikai húsmarha-ágazatról is tájékoztatást kaphatnak a gazdák a szarvasmarha-tenyésztési konferencián. Ennek kapcsán Béri Béla, a fórum főszervezője kifejtette, hogy az utóbbi években „felhígult” az állattenyésztő szakma, új szereplők jelentek meg az ágazatban, akik nem rendelkeznek megfelelő szakismerettel az állattenyésztésről. Ha megszűnne a húsmarha-tenyésztés támogatása, ezeknek a gazdálkodóknak a zöme tönkremenne, mert nincs felkészülve szakmailag a húsmarha-tartásra - tette hozzá.

Hosszú évek után ismét helyet ad az expó a nyúltenyésztés időszerű kérdéseit taglaló fórumnak, amelyhez a nyúlhúsfogyasztást népszerűsítő gasztronómiai programok is kapcsolódnak. A hagyományoknak megfelelően szarvasmarha-, ló-, sertés-, juh- és kecske tenyészállat-bemutatók is színesítik majd az idei debreceni Farmer Expó programját – jelezte a vásárigazgató.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu