Nem kell itthon ez a húsféle, pedig van bőven: inkább külföldre viszik a javát
Hároméves kampány indult Magyarországon a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítésére.
Hároméves kampány indult Magyarországon a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítésére.
Az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak és sokan meg is szabadulnak tőlük.
A kétezres évek folyamán a hazai nyúltenyésztés átrendeződött, és szinte tejesen megszűnt a klasszikus háztáji típusú termelés.
Bár világszerte számos országban népszerű a nyulak húsa, hazánkban a fogyasztás nagyon alacsony.
Az utóbbi években kiemelt fontosságúvá vált a házi nyulak kokcidiózis vizsgálata.
Kincstári közlemény jelent meg a tenyésznyúl tenyésztésbe állításának csekély összegű támogatásáról.
Közös projektben fejlesztett ki egyedülálló rendszert a Tetrabbit Kft. és az Állatorvostudományi Egyetem.
A nyúlhős régen nagy népszerűségnek örvendett itthon, ma már viszont alig keresik a magyar vásárlók.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
Hiába lenne belőle bőven itthon, továbbra sem fogyaszt több nyúlhúst a magyar lakosság.
Magyarország az egyik legnagyobb nyúlhús exportőr Európában, de most csökkenőben van a termelésünk.
A hazai nyúltermelés folyamatosan csökken, idén várhatóan közel 20%-os az ágazati visszaesés.
Nem kell a magyaroknak a nyúlhús.
Versenyképesek a hazai nyúlfajták.
Már igényelhető a tenyésznyúl de minimis támogatás.
Régi hagyományai vannak a nyúltenyésztésnek Magyarországon.
Kanada megnyitotta kapuit a magyar nyúltenyésztők előtt.
Bemutatjuk Orosz Róbertet, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozót.
Ki kell tartaniuk a hazai nyúltenyésztőknek, ha nem akarnak piacokat veszíteni.
A nyúlágazatban is jelentős értékesítési problémák tapasztalhatóak.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.