Nagy segítséget kaphat most sok termelő: ilyen még sehol sem volt a világon

Nagy segítséget kaphat most sok termelő: ilyen még sehol sem volt a világon

agrarszektor.hu
A digitalizáció az élet minden területét átalakítja. Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy az állattenyésztésben is létkérdés, hogy be tudunk-e lépni ebbe az új korszakba. A digitalizáció azonban nem csak azt jelenti, hogy digitális eszközöket használunk: az információkat fel kell dolgozni, és csak az emberi elme számára képtelenül hosszadalmas és bonyolult számítások eredményének megismerésével, megértésével alakíthatjuk úgy gondolkodásunkat és döntéseinket, hogy az elvárt sikereket el tudjuk érni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Tetrabbit Kft., a közép-európai régió legnagyobb és legmodernebb nyúlvágóhídjának üzemeltetője, valamint az Állatorvostudományi Egyetem, hazánk egyetlen állatorvosképző intézményeként a teljes nyúlhústermelő vertikum digitalizációjának megvalósítására 2021-ben indított kutatás-fejlesztési projektet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. A közös projekt végrehajtása során kifejlesztett my-rabbit.eu rendszer a világon az első és idáig egyetlen informatikai rendszer, ami a nagyüzemi nyúlhústermelést teljeskörűen lefedi. A termelési ciklus lépései során a dolgozók digitális űrlapokat töltenek az okostelefonokon; a testsúlyok, alomsúlyok mérése olyan mérleggel történik, amely az okostelefonokkal képes kommunikálni; ipari számítógépek mérik az istállókban a környezeti paramétereket, és a mért adatok és a beállított célparméterek alapján szoftverek vezérlik az épületgépészeti berendezéseket - írja közös közleményében a Tetrabbit Kft. és az egyetem.

A rendszert bevezették a Tetrabbit Kft. teljes integrációjában, amelyben országszerte 30 tenyésztő és szaporító, valamint hizlaló telep található és összesen 45 000 anyanyúl és 250 ezer hízónyúl termel egy időpillanatban, míg az élelmiszerüzem éves szinten 1000 feletti azonosított tételen belül 2,2 millió vágónyúlból közel 500 féle terméket állít elő. A fejlesztésnek köszönhetően így minden élelmiszertermék precízebb irányítás alatt, pontosabb nyomonkövetéssel, tehát költséghatékonyabb módon készül, és ez hosszú távon alapozza meg a vállalat nemzetközi versenyképességét.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?