2022. augusztus 13. szombat Ipoly

Hírek - Állat

Trükkös tehén tartja készenlétben a rendőrséget: hónapok óta szökésben van az állat

A floridai Pembroke Pines rendőrsége hónapok óta fogócskázik egy túlzottan szabadságszerető tehénnel. A rendőrség januárban már tehénpásztorok segítségét is kérte, de még mindig nem tudták elfogni az ismeretlen eredetű állatot.
 
 

"Barna tehén, fehér fejjel. Gyorsabb, mint amilyennek tűnik. Tehetséges kerítésugró, élvezi a medencéket." Ez a körözvény olvasható a floridai Pembroke Pines rendőrségének Twitterén. A hatóság azt is bevallotta, hogy a jószág hónapok óta sikerrel bujkál előlük, mi több, a segítségül hívott marhapásztorok eszén is túljárt.

A közleményben szerepel az is, hogy a tehén közvetlenül nem veszélyes az emberekre, de hajlamos az utakon, azok mellett is felbukkanni. A rendőrség épp ezért mindenkitől azt kéri, hogy vezessen nagyon óvatosan a környéken, illetve ha bárki bármi infomáció birtokában lenne a tehénről, vagy annak gazdájáról, haladéktalanul értesítse a hatóságot.

Aki most azon gondolkodik, hogy mégis hogy lehet az, hogy a rendőrök és a marhapásztorok mostanáig nem tudtak elkapni egyetlen szökevényt, az vegye figyelembe azt is, hogy a tehenek egyáltalán nem komótos állatok. Egy kifejlett szarvasmarha akár 40 km/h-s sebességgel is tud szaladni, ezért legalábbis lóháton lehet csak utolérni, ha valamitől megrémülve elkezd menekülni.

(A cikkben felhasznált kép a Pembroke Pines rendőrségének Twitter oldaláról származik.)

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!