2023. február 2. csütörtök Karolina, Aida

Hivatalos: mostantól így segíti a rendőrség a mezőgépek közúti közlekedését

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött az AXIÁL Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A megállapodás célja, hogy elősegítse a mezőgépek szabályos közúti közlekedését, illetve biztonságosabbá tegye azt. Ennek értelmében a vállalat egy agrárkommunikációs programot fog indítani. A zsámbéki sajtótájékoztatón a vállalat ügyvezető igazgatója, Pintér Zsolt többek között azt is bejelentette, hogy az AXIÁL Kft. két új partnerrel is gazdagodott, így mostantól ők felelnek a szőlőkombájnokat gyártó francia cég, a Gregoire és az építőipari minidarukat előállító JEKKO gépeinek magyarországi forgalmazásáért.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépforgalmazója, az AXIÁL Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A vállalatnak és a hatóságnak tavaly már volt egy közös projektje, annak tapasztalatain alapjá döntöttek úgy, hogy folytatják a közös munkát. A mostani kezdeményezés célja, hogy a gépkezelők számára nyújtott agrárkommunikációs programmal, tájékoztatással és képzésekkel szabályosabbá és biztonságosabbá tegye a mezőgépek közúti közlekedését, egyúttal a közúti közlekedést magát. A program részei között szerepel a közlekedési szabályok megismerése, alkalmazása és mezőgazdasági gépversenyek rendezése is. A megállapodást az AXIÁL Kft. oldaláról Harsányi Zsolt, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság részéről pedig Dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy írta alá, aki jelezte, hogy az együttműködésnek köszönhetően remélhetőleg nemcsak Borsodban, de mindenütt sokkal biztonságosabban fognak tudni a közlekedni a mezőgazdasági gépek kezelői.

A megállapodás aláírását követően Harsányi Zsolt és Pintér Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója értékelte a tavalyi évet. Elmondták, milyen trendek érvényesültek 2021-ben a mezőgép-forgalmazás terén, milyen tényezők befolyásolták az értékesítéseket, de beszéltek arról is, milyen eredményeket sikerült elérnie az AXIÁL Kft.-nek az elmúlt időszakban. Ezek közül kiemelendő, hogy a vállalat két gépgyártóval is partnerségre lépett: az építőipari minidarukat gyártó JEKKO-val, valamint a francia Gregoire nevű céggel. A Gregoire az 1970-es évek óta foglalkozik szőlőkombájnok gyártásával, mostanra pedig már a világ legnagyobb gyártói közé tartozik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. február 2. 06:03