2017. április 25. kedd Márk

Hírek - Állattenyésztés

Súlyos madárinfluenza: szigorított a magyar főállatorvos

Megjelent a baromfitelepek járványvédelmi minimumfeltételeit tartalmazó országos főállatorvosi határozat. Egy telepre csak annyi szárnyas telepíthető be, amennyit szükség esetén be lehet zárni.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A főállatorvosi határozat részletesen tartalmazza azokat az előírásokat, amelyek betartására szükség van a szabadtartású víziszárnyas-telepek járványügyi biztonságának fokozásához, a madárinfluenza okozta károk csökkentéséhez és a későbbi kockázatok mérsékléséhez. A mától érvényes utasítás szerint a betelepítés várható időpontjáról legalább 3 héttel korábban írásban tájékoztatni kell az illetékes hatóságot. A takarmányt zárt, fedett helyen kell tartani, nyílt vízből pedig tilos itatni.

Milyen trendek várhatók idén a magyar takarmánypiacon? Olcsóbb lesz az állattartás? Erről is szó lesz az Agrárium 2017 Konferencián március 8-án Kecskeméten.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Egy telepre kizárólag akkora állományt lehet betelepíteni, amelynél biztosítható, hogy szükség esetén minden állat bezárható legyen. A határozat tartalmazza a víziszárnyasok, illetve egyéb szabadon tartott baromfik sűrűségnek megfelelő minimum alapterületét a zárt építményekben.

A főállatorvosi határozat a Földművelésügyi Értesítőben jelent meg.

Kapcsolódó cikkek


 

A címlapról ajánljuk

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ