Új őrület hódít Európában: egyre többen ültetnek így növényeket
Már 10 százalék fölött van az ökológiai gazdálkodás alá vont területek aránya az Európai Unióban.
Már 10 százalék fölött van az ökológiai gazdálkodás alá vont területek aránya az Európai Unióban.
A háztáji reneszánsza a modern biokert?
A kémiai növényvédőszer-felhasználás csökkentése mindannyiunk érdeke.
Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Felértékelődik a fenntartható gazdálkodást támogató kutatás-fejlesztés.
Szürkemarha gulyák nyomon követése IoT-technológiával? Lehetséges!
Az OMÉK-on is arattak a bio tájfajta paradicsomok.
Különleges programokkal készül a Kutatók Éjszakájára az ÖMKi.
Országos kutatás indult a gombafogyasztási szokások felmérésére.
Szakmai napot tartott az ÖMKi, a fő téma a vetésforgó diverzifikációja volt.
Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelők.
Méltó elismerést kaptak az ÖMKi tájfajta paradicsompalántái.
Ökológiai gazdálkodásban a világ legjobbjai között vagyunk.
Hazánkban közel 4000 vállalkozás foglalkozik ökológiai gazdálkodással.
A puding próbája az adott technológia gyakorlati tesztje
Pénzt kap a gazdák önkéntes részvételén alapuló on-farm projekt.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.