Ez az új hús lehet a jövő a boltokban? Nem is hinnéd, hogyan készül
Új kutatás-fejlesztési projekt indul a Széchenyi István Egyetem Mosonmagyaróvári Karán.
Új kutatás-fejlesztési projekt indul a Széchenyi István Egyetem Mosonmagyaróvári Karán.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Erősödik a saját márkás, a kényelmi, és az egészségtudatos termékek szerepe Magyarországon.
Oda kell figyelni, mert egyáltalán nem mindegy, miből mennyit eszünk a karácsonyi időszakban.
Mérföldkő a modern, egészségtudatos állattartásban.
Innovatív gyümölcs- és zöldségitalokkal küzdenek a fenntarthatóságért.
Egyre többen keresik a funkcionális tejtermékeket.
Nem szimpatikus a termelés, de van rá mód, hogy az legyen
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.