Döntött a Bizottság: nagy változás jön rengeteg élelmiszernél 2026-tól
Az Európai Bizottság szigorítja az élelmiszerbiztonsági előírásokat a Listeria monocytogenes baktérium elleni védekezés érdekében.
Az Európai Bizottság szigorítja az élelmiszerbiztonsági előírásokat a Listeria monocytogenes baktérium elleni védekezés érdekében.
Hamarosan módosulnak a borkősavra és a tartarátokra vonatkozó határértékek az EU-ban.
Magyarország is részt vesz a májusban induló európai élelmiszer-biztonsági kampányban.
Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal jelentése az ismert hatóanyag szakértői felülvizsgálatáról.
Már második éve tart az uniós tagállamok lakosságát tudatosabb élelmiszer-választásra ösztönző kampány.
Fontos a méhkímélő technológia alkalmazása gabonafélékben virágzás idején.
Az EU betiltotta az E171 élelmiszer-adalékanyag használatát.
Társadalmi érdek a méhészeti ágazat támogatása.
Az ilyen fehérjeforrások fogyasztásának hagyománya sincsen a kontinensen.
Több dologra is rájöttek.
A zoonózisok kiemelt helyet foglalnak el az élelmiszer-eredetű járványok között.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.