Új húsok lephetik el a magyar boltokat: ki nem találnád, honnan jönnek
Növelné a forgalmát a magyarországi piacon az Erdélyben jelentős szereplőnek számító sepsiszentgyörgyi húsüzem.
Növelné a forgalmát a magyarországi piacon az Erdélyben jelentős szereplőnek számító sepsiszentgyörgyi húsüzem.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Akár 100 ezer forint is lehet egy kiló marhahús, de így is komoly piaca van a prémium fajtának.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
A műhús egy új piaci szegmens, egy új lehetőség, amit az utóbbi években meglovagoltak, fejlesztettek, nagyon sokat költöttek rá.
Folyamatos kapacitásbővítő beruházások szükségesek az élelmiszeripari önellátáshoz.
Folyamatosan zajlanak a fejlesztések és a kapacitásbővítés a Tamási-Hús Kft.-nél.
Varsó biztosítékot nyújtott Prágának.
Kovács László szerint a bel- és a külpiacon is erősíteni akar a Pápai Hús.
Az 5 százalékos áfa nem vonatkozik majd a feldolgozott baromfitermékekre.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.