Milliárdokkal támogatta a magyar kormány ennek a húsipari cégnek a beruházásait

Milliárdokkal támogatta a magyar kormány ennek a húsipari cégnek a beruházásait

agrarszektor.hu
Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. a 2018-2022-es időszakban három beruházása keretében több mint 14 milliárd forint összértékű kapacitásbővítést valósított meg. A Tamási-Hús Kft. kapacitásbővítő beruházásainak ünnepélyes átadására Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és az osztrák tulajdonosok részvételével 2022. október 21-én került sor.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A fejlesztés során új üzem- és raktárépület kivitelezésére, valamint új baconszeletelő és sütő gépsorok, szalonnaprés, anyagmozgató gépek és levegőtisztító berendezés beszerzésére került sor. A kapacitásbővítések eredményeképpen a szeletelt bacontermékek kibocsátása összesen 120%-kal, a sült bacontermékeké 100%-kal nőtt. A fejlesztések hatására csökkent az üzem környezeti terhelésének mértéke.

A vállalat a beruházások megvalósításához összesen több mint 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Tamási-Hús Kft. a Vidékfejlesztési Program - Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése támogatási konstrukció keretében a 700 millió forintot meghaladó támogatással további 1,7 milliárd forint értékű kapacitásfejlesztést is megvalósított telephelyén. Az új beruházás keretében 2023 októberéig új gépház építése, crispy bacon és a tepertőgyártáshoz szükséges berendezések fejlesztése fog megvalósulni.

A termelő üzem 2005-ben épült és a 2007-es év elején kezdte meg a termelő tevékenységét. Kezdetektől fogva dinamikusan fejlődött, árbevétele és a munkahelyek száma évről évre növekedett. 2021-es évben 23,94 milliárd forint árbevételt ért el és 379 főt foglalkoztatott. Termelésének 60%-át exportálja a világ számos országába. A bacon termékek előállításában hazai és nemzetközi viszonylatban is piacvezetőnek számít.

A 2018-ban megindított beruházási folyamat célja a termelési kapacitás bővítése és új munkahelyek teremtése. A fejlesztés előtt a termelés 4.673 m2-en zajlott és nem rendelkezett a vállalat megfelelő tárolókapacitással. A fejlesztések eredményeképpen 4.783 m2 raktár, 12.577 m2 gyártócsarnok épült. Folyamatban van a 806 m2-es gépház kivitelezése. Két új baconszalonna szeletelő és négy baconszalonna sütővonal, crispy- és tepertősütő gyártósor kezdi meg működését a hozzá kapcsolódó csomagoló berendezésekkel együtt. A biológia szennyvíztisztító, a gyártási hulladékok és a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése, a melléktermékek másodlagos hasznosítása révén jelentősen csökken a környezeti terhelés.

A Tamási-Hús Kft. kapacitás bővítése 255 új munkahelyet teremt. Ennek 90%-a szakképzettséget nem igénylő munkakör, amely lehetőséget teremt a munkaerő piaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedésére. A vállalat nem mellesleg folyamatosan biztosítja munkavállalói számára a belső- és a szakmát nyújtó külső képzési lehetőségeket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?