Milliárdos fejlesztés Győrött: kapacitást növelt a magyar snackgyártó cég

Milliárdos fejlesztés Győrött: kapacitást növelt a magyar snackgyártó cég

agrarszektor.hu
Nyolcmilliárd forintos beruházással fejleszti győri gyárát a következő egy évben az Intersnack Magyarország. A Chio-termékek gyártója 2024-től szinte egész Európa számára Magyarországon készíti új sós snackjét, az úgynevezett oven chips nevű burgonya alapú snacket. A győri gyár kapacitása ennek nyomán közel 25 százalékkal bővül. A vállalat az elmúlt három évben közel 4,5 milliárd forintot fordított a gyár korszerűsítésére. A legújabb berendezést, az automata csomagolórendszert Nobilis Márton, az agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára avatta fel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A vállalatcsoport egyik legfontosabb gyára a győri üzem - mondta az átadón az Intersnack Magyarország Kft. ügyvezetője, Lukács Dénes, aki hozzátette, hogy a gyár már eddig is a cég lisztes snack gyártó központja volt Közép-Európában. Most pedig csaknem az egész csoport számára itt készül majd az új chips, ezzel pedig tovább nő az export aránya a termelésben: tavaly közel 12 ezer tonnát gyártottak kivitelre, amelynek az értéke 10,3 milliárd forint volt.

Az újonnan üzembe helyezett csomagolási rendszer 1,5 milliárd forintba került. Nobilis Márton államtitkár beszédében kiemelte, hogy a 2014-2020-as támogatási időszakban az élelmiszeripar számára több mint 468 milliárd forint forrás megítélésére került sor. Már ez egy kimagasló összeg volt, ami segítséget tudott nyújtani az ágazat szereplőinek, azonban a mostani, 2021-2027-es támogatási időszak még ennél is nagyobb forrással tervez, 750 milliárd forint került elkülönítésre az élelmiszeripari fejlesztésekre - mondta az államtitkár.

Nobilis Márton hozzátette, a következő években az élelmiszeripar különböző ágazataiban is stratégiai együttműködéseket indít a kormány. Mint fogalmazott, a céljuk az, hogy Magyarország az élelmiszeripar teljes vertikumában képes legyen lefedni a szükségleteit, sőt azon túl exportra is képes legyen. Csak így lehet megteremteni a magabíró államot, annak érdekében, hogy a magyar élelmiszeripar képes legyen a teljes önellátás biztosítására. Az Intersnack Magyarország Kft. egy fontos és stabil szereplője a magyar élelmiszeriparnak, amely versenyképességből, innovációból az élen jár - tette hozzá az államtitkár.

Az Intersnack Magyarország győri gyárának fejlesztése 2014-ben lépett új szakaszba, amikor Szijjártó Péter akkori külgazdasági államtitkár felavatta a második sós pálcika gyártósort. A vállalat azóta több mint 24 milliárd forintot fordított az üzem bővítésére, például üzembe helyezett egy másik krékergyártó-sort. Az energetikai fejlesztés része volt egy napelempark telepítése is 2022-ben. Az új csomagológép üzembe helyezésének köszönhetően tovább nő a Chio termékeket gyártó Intersnack jelentősége Győr-Sopron-Moson megye, illetve a Kisalföld agrárgazdaságában, ahol immár 31 éve működik a vállalat. A győri gyártású termékek a cég árbevételének több mint 74%-át teszik ki. A társaság a működése óta összesen 350 ezer tonna sós snacket gyártott, és a világ 27 országába, köztük Uruguayba, Kínába és az Egyesült Államokba is szállított győri termékeket. Az Intersnack Magyarország jelenleg 338 főt foglalkozat és 432 magyar beszállítóval illetve partnerrel áll szerződésben. Termékeihez évente 8500 tonna búzát vásárol a régió hatvan magyar gazdájától.

(Címlapkép forrása: Intersnack Magyarország Kft.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?