Gigaberuházás a Borsodinál: egymilliárd forintból fejlesztett a magyar sörgyártó

Gigaberuházás a Borsodinál: egymilliárd forintból fejlesztett a magyar sörgyártó

agrarszektor.hu
A Borsodi Sörgyár a most befejezett, közel egymilliárd forint értékű beruházással folytatja logisztikai területe fejlesztését. A vállalat tovább korszerűsítette működését, a bőcsi sörgyárat új logisztikai csarnokkal bővítette és ezzel párhuzamosan 40 fővel nőtt az üzemben dolgozók létszáma is. Az új létesítmény a logisztikai folyamatok optimalizálására ad lehetőséget.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme a 2018-ban megkezdett beruházásoknak köszönhetően immáron a Molson Coors Beverage Company, a világ egyik legnagyobb sörgyártó vállalatának regionális központjaként működik. A megnövekedett gyártási kapacitás szükségessé tette a gyár logisztikai fejlesztését is. Ennek a folyamatnak a részeként a vállalat megújította a sörgyár környékén található úthálózatot, majd idén nyáron elkészült és most átadták az új, 3300 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot is. Az új csarnok lehetővé teszi, hogy a raktárkihasználtság javuljon, és emellett a rakodási idő közel 10%-kal csökkenjen. A folyamatok optimalizálását és a hatékonyság növelését a munkavállalói létszám közel 40 fővel történt bővítése is segíti.

A most megvalósított beruházás, az új logisztikai csarnokunk átadása a Borsodi Sörgyár hosszú távú stratégiájának fontos részét képezi. A tárolási és szállítási folyamataink optimalizálásával, a rakodási idő csökkentésével hatékonyabban működünk, partnereinket gyorsabban és rugalmasabban tudjuk kiszolgálni

- mondta Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója.

Mint fogalmazott, a fejlesztés szorosan kapcsolódik a korábbi hároméves, a gyártási területet érintő beruházási programukhoz, a csarnok építésének és az úthálózat fejlesztésének terve már akkor elkészült. Az új csarnok átadása segíti őket abban, hogy régiós gyártóközponti szerepünket sikerrel töltsék be

Az új csarnok kilenc hónapon át épült, a beruházásnak köszönhetően megnövekedett kapacitást már ebben ez évben kihasználhatja a gyár. Ennek hatását a Borsodi Sörgyár partnerei is tapasztalni fogják, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően csökken a rakodási idő, így a kiszolgálás gyorsabb lesz. A beruházás így mind a termelési, mind a logisztikai folyamatok támogatását is biztosítja.

(A cikkben szereplő kép a Borsodi Sörgyár tulajdonát képzi.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?