Lecsapott a Nébih: megdöbbentő, mit találtak a vegán élelmiszerekben
A laboratóriumi vizsgálatok több esetben állati eredetű fehérjét is kimutattak a vegánnak ígért ételekben.
A laboratóriumi vizsgálatok több esetben állati eredetű fehérjét is kimutattak a vegánnak ígért ételekben.
Az előrejelzések szerint 2050-re 60-70 százalékkal több húsra lenne szüksége az emberiségnek.
Németországban széles piaca van a növényi alapú élelmiszereknek, de a nagyarányú vegetáriánus népesség még többet szeretne.
Nemcsak világszerte, de Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a növényi alapú húspótlók.
A növényi eredetű hús- és tejtermék imitátumok esetében szigorúbb uniós szabályozásra van szükség.
Állásfoglalás-tervezetet készített a Copa-Cogeca a növényi alapú helyettesítő termékekről.
Újféle növényi alapú húshelyettesítő készítményeket dobott piacra a Pápai Hús Kft.
Mára a vegán életmód körül többmilliárdos iparág alakult ki az agráriumban, de mit tudnak ezek a termékek?
Jól látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatják magukat a magyarok.
A tudomány és a technológia jelen állása szerint a csirke a legfenntarthatóbb hús.
Az elmúlt néhány évben a nemzetközi és a hazai piacon egyaránt egyre nagyobb mennyiségben és választékban jelentek meg különböző növényi alapú élelmiszerek és készételek.
Ez az az öt álhír, amit nem szabad elhinni az úgynevezett mesterséges élelmiszerekről.
Te megkóstolnád?
Nagyot nőtt tavaly a növényi alapú termékek piaca.
Eloszlatjuk a vegánság körüli kételyeket.
A "műhús" a jövő étele, vagy csak átverés?
Egy felmérés szerint a húsevők sem utasítják el a vegán burgereket.
A McPlant termékek teljesen növényi alapúak lesznek.
A húsmentes termékek is használhatják a hústermékekre utaló elnevezéseket.
Nem vegánoknak, hanem egészség-fanoknak gyártanak
Az almát sem kímélte az időjárás, de a Szedd-Magad akciók keretein belül olcsóbban hozzájuthatunk a közkedvelt gyümölcshöz.
Rengeteg hatást kell túlélniük a növényeknek, ha az árvíz miatt fullasztó közegbe kerülnek.
A várhatóan hétvégén tetőző árhullám máris jelentős területeket foglalt el Budapesten, víz alatt a rakpartok és számos vendéglátóhely.
A tejipar szén-dioxid kibocsátásának csökkentését tűzte ki maga elé a Danone és az Ajinomoto.
A kedvezőtlen időjárás miatt idén sok év átlagánál is gyengébb lett a búzatermés Franciaországban.
Kalászosainkban a gyomok fejlődési zavart okoznak a víz és tápanyagok elvonása révén. Ennek elkerülésére az ősszel végzett gyomirtás ad lehetőséget.