A németek ötöde több növényi alternatívát szeretne

A németek ötöde több növényi alternatívát szeretne

agrarszektor.hu
A német vásárlók 21 százaléka szeretné, hogy a növényi helyettesítők nagyobb választékban legyenek elérhetők a boltokban egy frissen publikált felmérés szerint. A válaszadók 29 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a nagyobb növényi választék arra késztetné, hogy több vegán terméket vásároljon az állati eredetű helyett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Németország már jó ideje élen járó szereplő a növényi alapú élelmiszerek európai piacán. Az országban

  • 41 százalék a flexitáriánusok,
  • 9 százalék a vegetáriánusok
  • és 3 százalék a vegánok aránya.

Ez derült ki a BVLH, a német élelmiszer-kereskedelmi szövetség 1026 fő körében elvégzett online felméréséből, amelyet a prove.hu szemlézett.

Többet szeretnének, olcsóbban

43 százalék azonban kiemelte, az ár sem elhanyagolható tényező. Szerintük ahhoz, hogy a mérleg nyelve gyakrabban billenjen a növényi alternatívák felé, olcsóbb helyettesítőkre lenne szükség. Nekik kedvezhet, ha a német parlamenti képviselők a közelmúltban beadott javaslatnak megfelelően végül csökkentik a növényi tejek áfáját. Az általános forgalmi adó a növényi eredetű tejitalok esetében jelenleg 19 százalék. A tervek szerint ezt is a hagyományos, állati eredetű tejre kivetett 7 százalékos áfaszintre csökkentenék.

A fiatalok jelentik a legfőbb keresletet

Nem jelentős az állatjóléti és egészségügyi előnyök lemaradása sem: a német vásárlók valamivel több mint fele voksol ilyen okokból a növényi alapú termékekre. Mindössze 21 százalék mondta végül azt, hogy a legütősebb érvük ezen élelmiszerek mellett az, hogy finomak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?