Egyre több magyar fiatal veszi ezeket az élelmiszereket: tudnak valamit?

Egyre több magyar fiatal veszi ezeket az élelmiszereket: tudnak valamit?

agrarszektor.hu
A fenntarthatósági és növényi alapú táplálkozás témáinak figyelmet szentelve november 17-én, a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Karán rendezik az első flexitáriánus konferenciát, ami kifejezetten az egyetemi hallgatóságnak szól. Az Egyetem és a Danone Magyarország közreműködésében megvalósuló rendezvény alapját az élelmiszeripari cég idei felmérése adta, mely szerint a Z-generáció egyre nyitottabb a növényi alternatívákat is tartalmazó étrend iránt, és ez gyakran tükröződik a vásárlási szokásaikban is. Sokan közülük a fenntarthatóságot figyelembe véve választják ki a márkákat, akiknek termékeit kosarukba teszik, ez a tudatos választás pedig legtöbbjük esetében nem csak a növényi alapú étrend egészségre és bolygóra gyakorolt hatásai, de az állatjóllét szempontjait is szem előtt tartva zajlik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A novemberi Flexi Fórum programja ugyan első sorban e fiataloknak szól, de a szervezők minden érdeklődőt szívesen várnak, a belépés ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. A rendezvényen számos izgalmas aktvitás mellett szakmai szemináriumokon és workshopokon is részt vehet a közönség, a program pedig online is követhető, ha valaki nem tud személyesen megjelenni. Az eseményt egy pályázati felhívás előzi meg, amit minden olyan magyarországi egyetemen meghirdetnek, ahol marketing szakot is oktatnak. A nevezők két feladat közül is választhatnak, egy a növényi alapú étrend fiatalok körében történő népszerűsítését célzó kommunikációs kampánnyal és/vagy egy az X-Y generációt célzó, a növényi alapú étkezés fontosságáról szóló reklámfilmmel lehet nevezni. Az eredményhirdetés és díjátadó a Flexi Fórum utolsó programeleme lesz Debrecenben - olvasható a közleményben. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Azt látjuk, hogy a fenntarthatósági témák és a növényi termékek táplálkozásban elfoglalt szerepe egyre fontosabb, erre vállalatként is reagálnunk kell. Itthon sokan nem ismerik a flexitáriánus életvitelt, viszont elengedhetetlennek tartjuk az erről való edukációt, elsősorban a fiatalok, a jövő generációinak körében

- mondta el dr. Kralovánszky Gábor, a Danone Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A flexitáriánus étrend leginkább a szemi-vegetáriánus étrendhez hasonlít, de az egészséges táplálkozási ajánlás alapelveit is tartalmazza. A szemi-vegetáriánusok fogyaszthatnak a tej, a tejtermékek és a tojás mellett baromfihúst és halat is, de étrendjük alapvetően növényi alapanyagokra épül, valamint nem tartalmaz vörös húsokat és egyéb szárnyasokat. Az étrend elnevezésében is szerepel, hogy rugalmas, azaz nem szigorú szabályokra épül. Hasonló elven működik, mint az egészséges táplálkozás olyan felfogása, miszerint mindent lehet, de csak mértékkel. A flexitáriánus életmódba beletartozik az aktív bolygóvédelem is. Néhány lépéssel ugyanis sokat tehetünk a zöldebb jövőnkért.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hazánkban a 18-24 év közötti fiatalok mutatják a legnagyobb hajlandóságot arra, hogy tegyenek az egészséges életvitelükért, az állatvédelemért vagy éppen a fenntarthatóságért. Ők a legnyitottabbak a növényi alapú termékek iránt is. Arra számítunk, hogy ezzel a rendezvénnyel és pályázattal motiválhatjuk az egyetemi hallgatóságot, hogy ötleteljenek azon, hogyan lehet a vegetáriánus, vegán vagy épp a flexitáriánus étrendet népszerűsíteni. Közösen, kis lépésekkel ugyanis igenis tehetünk egy fenntarthatóbb világért, a klímavészhelyzet visszafordításáért, ami sokszor elképzelhetetlennek tűnik

- fogalmazta meg a kezdeményezés célját Várkonyi Beáta, a Danone Magyarország Kft. vállalati igazgatója.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?