Te is eszed ezeket az élelmiszereket? Ha igen, jobb, ha vigyázol velük
Rákellenes csodadiéták nincsenek, a valódi megoldás a táplálkozási szélsőségek kerülése.
Rákellenes csodadiéták nincsenek, a valódi megoldás a táplálkozási szélsőségek kerülése.
Penészgombamérgeket mutattak ki a kutatók a dél-magyarországi aranysakálok szervezetében.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
A szakértők szerint kedvező élettani hatása lehet a gyömbér rendszeres fogyasztásának.
Fontos, hogy az űrhajósoknak ne csak a testüket, hanem a lelküket is táplálják a világűrben.
Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint 13 globális válsággócban súlyosbodik az éhezés.
A vadföldgazdálkodás bevezetése komplex feladat, amely számos ökológiai, gazdasági és technológiai tényező figyelembevételét igényli.
Új, szemléletformáló kampányt indított az Agrárkamara Szécsi Zoltán olimpiai bajnok részvételével.
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás.
Egyre bátrabbak a vadállatok a Balaton környékén, a szükség és az alkalmazkodóképesség hajtja őket a települések felé.
Egészséges étrenddel tehetünk legtöbbet az elhízás ellen, már 5 százalékos fogyás is sokat számít.
A középkorúaknak még jobban oda kell figyelniük az egészséges étrendre, mint a fiataloknak - szerencsére a jó választás gyakran finom is.
Szomorú adatok: minden hetedik, a magányos idősek közül pedig minden ötödik háztartásban kétnaponta sincs tápláló ebéd.
A "superfood" kifejezés elsősorban marketingcélokat szolgál, és tudományosan nem minden esetben igazolt az egészségmegőrző hatásuk.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
Évente körülbelül 30 kg sertéshús fogy fejenként itthon, elindult a fogyasztását ösztönző kampány.
A vajról, annak gyártásáról, fajtáiról és élettani hatásairól indított tájékoztató cikksorozatot a Tej Terméktanács.
Jelentősen megnőtt a mezőgazdasági termelés értéke az elmúlt húsz évben, a foglalkoztatottságban viszont komoly visszaesés volt megfigyelhető.
Lezajlott a NÉGYOSZ munkakonferenciája, új párbeszéd indult a növényi alapú táplálkozásról.

Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.