Ez most komoly? Ki nem találnád, miből készít hízott libamájat egy amerikai cég

Ez most komoly? Ki nem találnád, miből készít hízott libamájat egy amerikai cég

agrarszektor.hu
Gombafonalakból gyártanak "vegán hízott libamájat" Amerikában, pontosabban a micéliumból készít alternatívát egy kaliforniai cég. A tervek szerint már idén tavasszal bemutatják a terméket, a libamáj-imitátum első ízben a vendéglátóipar csatornáin keresztül fog eljutni a fogyasztókhoz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Gombafonalak szövedékéből készít hízottlibamáj-alternatívát egy The Better Meat Co. nevű kaliforniai cég - írja a Store Insider. A gyártó idén tavasszal tervezi bemutatni a terméket, amelynek valószínűsíthetően egy saját fejlesztésű, micélium alapú és Rhizának elnevezett fehérje lesz az elsődleges összetevője. Paul Shapiro, a The Better Meat Co. vezérigazgatója szerint a libamáj-imitátum első ízben a vendéglátóipar csatornáin keresztül fog eljutni a fogyasztókhoz.

A jobbára a libatömés kíméletlen módszerével előállított hízott libamáj forgalmazását Európa és Ázsia számos országában már korábban betiltották vagy korlátozták, és a szigorítás lehetősége például New Yorkban és Kaliforniában is terítékre került már. Az Egyesült Királyság kormánya pedig konkrétan felkérte a növényi alapú húsmásolatok gyártóit arra, hogy igyekezzenek minél gyorsabban kifejleszteni valamilyen életképes vegán alternatívát az ínyencségre. Ugyanakkor a Prime Roots és az Aberyne már rendelkeznek ilyen termékekkel, sőt, egy IntegriCulture nevű, japán startup jóvoltából a közeljövőben már egy sejttenyésztett változat is felbukkanhat a piacon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?