Ez most komoly? Ki nem találnád, miből készít hízott libamájat egy amerikai cég

Ez most komoly? Ki nem találnád, miből készít hízott libamájat egy amerikai cég

agrarszektor.hu
Gombafonalakból gyártanak "vegán hízott libamájat" Amerikában, pontosabban a micéliumból készít alternatívát egy kaliforniai cég. A tervek szerint már idén tavasszal bemutatják a terméket, a libamáj-imitátum első ízben a vendéglátóipar csatornáin keresztül fog eljutni a fogyasztókhoz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Gombafonalak szövedékéből készít hízottlibamáj-alternatívát egy The Better Meat Co. nevű kaliforniai cég - írja a Store Insider. A gyártó idén tavasszal tervezi bemutatni a terméket, amelynek valószínűsíthetően egy saját fejlesztésű, micélium alapú és Rhizának elnevezett fehérje lesz az elsődleges összetevője. Paul Shapiro, a The Better Meat Co. vezérigazgatója szerint a libamáj-imitátum első ízben a vendéglátóipar csatornáin keresztül fog eljutni a fogyasztókhoz.

A jobbára a libatömés kíméletlen módszerével előállított hízott libamáj forgalmazását Európa és Ázsia számos országában már korábban betiltották vagy korlátozták, és a szigorítás lehetősége például New Yorkban és Kaliforniában is terítékre került már. Az Egyesült Királyság kormánya pedig konkrétan felkérte a növényi alapú húsmásolatok gyártóit arra, hogy igyekezzenek minél gyorsabban kifejleszteni valamilyen életképes vegán alternatívát az ínyencségre. Ugyanakkor a Prime Roots és az Aberyne már rendelkeznek ilyen termékekkel, sőt, egy IntegriCulture nevű, japán startup jóvoltából a közeljövőben már egy sejttenyésztett változat is felbukkanhat a piacon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?