Igazi csodaszer van a magyar konyhákban: sokan nem tudják, de aranyat ér
A lenmagot és lenolajat már az ókorban is ismerték, és máig széles körben alkalmazzák gyógyászati és táplálkozási célokra.
A lenmagot és lenolajat már az ókorban is ismerték, és máig széles körben alkalmazzák gyógyászati és táplálkozási célokra.
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
A Spanyolországból érkezett olajfák jól alkalmazkodnak a Balaton-felvidék körülményeihez.
A FAO cukorárindexe esetén volt szeptemberben a legnagyobb növekedés 10,4 százalékos az előző hónaphoz képest.
A pálmaolaj szinte mindenben megtalálható, az élelmiszeripari- és a kozmetikai termékekben is.
Annyira megnehezítette az olívaolaj-termesztést a szélsőséges időjárás, hogy a világpiaci ára két év alatt több mint kétszeresére nőtt.
A teacserjének is vannak olyan fajtái, melyek a mi éghajlatunkon is termeszthetők, de sok más növényfaj is alkalmas teakészítésre.
Az egész mediterrán térség olajbogyótermésére komoly hatással van az éghajlatváltozás, ami az egekbe lőtte az olívaolaj árát.
Luxuscikk lett a spanyol olajbogyó, de milyen hatással lesz ez az olívaolaj piacára?
A közelmúltban több ponton is változtak egyes hulladékgazdálkodásról szóló rendeletek.
Az első dokumentáltan magyar extra szűz olívaolajat száz milliliteres kiszerelésben lehet kapni egy szaküzletben és néhányat egy borbárban.
A repce számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik mind a termesztés, mind a felhasználás területén.
Több cukrot, lisztet, olajat, tejet, csirkemellet és tojást vehetünk mostantól a SPAR-üzletekben.
A szakértők szerint nagy emelkedés valószínűsíthető az olívaolaj árában idén a 2022-es aszály miatt.
Magyarországon a legtöbb pálmaolaj a reggeliző termékekben, a gabonapelyhekben, valamint az édes kekszekben van.
Csütörtök reggelre helyreállt a szállítás.
Eső nélkül olívaolaj sem lesz.
Megélénkült a kereskedelem, és ez az árakon is látszódik.
Nyáron bármi megtörténhet.
Megállapodás született az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével